Jezive scene masovnog TROVANJA ŽIVOTINJA u Trgovištu (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE)

Novosti online/J.S

16. 06. 2020. u 09:28

MINULOG vikenda u opštini Trgovište desilo se masovno trovanje životinja, a na meti su bili psi lutalice, mačke ali i jedan vlasnički pas.

Foto: J.S.

Meštane su leševi životinja prilično uznemirili, a jedan slučaj je prijavljen i policiji.

- Prema nekim informacijama koje imamo otrovano je sedam pasa, pet mačaka i jedna vlasnički lovački pas. Da zlo bude veće mrtve životinje su bile u kontejnerima i na ulici. Prizor je uznemirio mnoge meštane, naročito decu – priča Marko Krstić iz ove opštine.

On napominje da nije prvi put da se ovakve stvari dešavaju u opštini. Inače, mnogi stanovnici ove opštine sumnjaju da iza trovanja životinja ne stoje pojedinci već ustanove koje se na ovaj način „rešavaju" pasa lutalica.

Foto: J.S.

Tekst potpisa

Predsednik opštine Nenad Krstić, oštro demantuje ove priče i dodaje da iako ne postoji šinterska služba pri opštini oni po potrebi angažuju službe iz Vranja.

- Nisam imao informaciju da se desilo tako nešto, ali odgovorno tvrdim da iza toga ne stoje opštinska preduzeća. Preduzećemo sve mere kako se ovakve situacije ne bi ponavljale – kaže Krstić.

Foto: J.S.

Tekst potpisa


U Policijskoj upravi u Vranju, "Novostima" je potvrđeno da je policija 14. juna postupala po prijavi, da su izašli na lice mesta. Oni su tada osim te jedne prijave primetili još mrtvih životinja u obližnjem kontejneru.
Pogledajte više