BEZ KAJANJA I ŽALJENJA ZBOG NEVINIH ŽRTAVA: Subnor Vranja osudio odluku Saveta Bezbednosti UN da se ne raspravlja o NATO bombardovanju 1999.

Jelena Stojković 27. 03. 2024. u 10:15

NA sednici predsedništva Gradskog odbora SUBNOR-a Vranje osuđena je odluka Saveta Bezbednosti Ujedinjenih Nacija da se ne raspravlja o NATO bombardovanju Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine.

Foto: J.S.

U ime svih boraca i učesnika odbrane od NATO agresije izraženo je nezadovoljstvo zbog zaključka da ovo pitanje nije bitno za međunarodnu bezbednost i da Savet Bezbednosti nije dužan da se njime bavi.

- Ogorčenje je tim veće, što su na ovakvu odluku najviše uticali predstavnici onih zemalja koje su u NATO paktu i koje su bombardovale SRJ 1999. godine. Ovakvim reagovanjem i stavom pokazali su da u njihovoj odluci nema kajanja za ono što se dešavalo u toku 78 dana NATO agresije kao i žaljenje za žrtvama, što znači i da se politika njihovih zemalja prema NATO agresiji za 25 godina nije promenila. Bez obzira na ovakav stav i odluku Saveta Bezbednosti Ujedinjenih Nacija, SUBNOR Grada Vranja i borci juga Srbije daju punu podršku rukovodstvu države Srbije u očuvanju nacionalnih interesa i negovanju slobodarskih tradicija – navode iz SUBNOR -a.

Pogledajte više