ANDREA I NIKOLA ŠAMPIONI: Prvenstvo Srbije u sportskom plesu održano u Mionici

B. PUZOVIĆ 28. 03. 2024. u 06:40

ANDREA Savanović i Nikola Popović iz Plesnog kluba „Aurora” u Beogradu, šampioni su Prvenstva Srbije u sportskom plesu “Mionica open 24”, održanom u ovoj varošici.

foto ou mionica

Pobednici u kategoriji seniora su Jovana Klenkovski i Aleksa Matović, a među starijim omladincima Tisa Babić i Petar Prokić – svi članovi Plesnog kluba „Beodens” iz Beograda.

U prepunoj sali mioničkog Sportskog centra učestvovalo je više od 400 takmičara iz Srbije i 42 iz inostranstva. Pred finale, održano je međugradsko promo-takmičenje 15 osnovnih škola, koje su prihvatile i podržale pilot projekat „I svi da plešu”. Posle jednomesečne obuke od četiri nastavna časa plesa, usledilo je školsko, a potom i međugradsko takmičenje, na kome je pobedila Prva osnovna škola iz Valjeva.

Takmičilo se više od 120 muško-ženskih parova, učenika trećih razreda osnovnih škola „Andra Savčić”, „Desanka Maksimović”, „Milovan Glišić”, „Nada Purić”, „Sestre Ilić” i Prva osnovna škola iz Valjeva, zatim „Milan Ilić Čiča”, „Miloš Obrenović” i „Sveti Sava” iz Aranđelovca, „Slavko Popović” iz Darosave, „Prvi Srpski ustanak” iz Orašca i „Milan Rakić” iz Donje Toplice i Mionice.

- Predstavili smo kako ples treba da izgleda u okvirima školskog sporta – kaže Predrag Mićić, član Upravnog odbora Plesnog saveza Srbije i predsednik Komisije za školski i rekreativni ples. - Naša misija je popularizacija plesne veštine u sredinama van Beograda i Novog Sada i da ovaj prelepi sport uđe u redovni nastavni plan i program učenika osnovnih škola.

Pogledajte više