ODGOVORNO PREMA ZDRAVLJU: Predavanje za kraljevačke srednjoškolce u Savetovalištu za mlade

G. ĆIROVIĆ 26. 03. 2024. u 11:09

Depresija, anksioznost, panično stanje, kao i zaštita reproduktivnog zdravlja, prevencija polno prenosivih bolesti i HPV vakcinacija, bile su teme predavanja održanog za učenike Umetničke škole u Savetovalištu za mlade kraljevačkog Doma zdravlja.

DZ Kraljevo

Ovom prilikom sa srednjoškolcima su razgovarali dr Negosav Bradić, načelnik psihijatrije i dr Aleksandra Jerinić, sa ciljem da im pruže informacije o značaju odgovornog ponašanja i očuvanja mentalnog i reproduktivnog zdravlja. Učenicima je predočeno da je važno prepoznati rane simptome i uzroke anksioznosti, paničnog stanja ili depresije, kako bi se što lakše savladale eventualne posledice, ističući da postoji čitav niz prevencije ovakvih stanja.

DZ Kraljevo

 

O zaštiti reproduktivnog zdravlja, kontracepciji i seksualnom obrazovanju govorila je dr Aleksandra Jerinić koja je naglasila važnost prevencije polno prenosivih bolesti, redovnih medicinskih pregleda i korišćenja kondoma. Poseban akcenat stavljen je na značaj HPV vakcinacije, te su učenici informisani o dostupnosti ove vakcine i njenim benefitima.

Pogledajte više