IZ BUDŽETA PET MILIONA: Kraljevčani podržavaju rad Dobrovoljnih vatrogasnih društava

G. ĆIROVIĆ 25. 03. 2024. u 11:02

Za podršku programa i projekata Dobroviljnih vatrogasnih društava (DVD) na teritoriji Kraljeva ove godine iz gradskog budžeta ukupno je izdvojeno pet miliona dinara.

G.Šljivić (arhiva)

Odlukom ovdašnjeg Gradskog veća za projekat pod nazovom „Jačanje kapaciteta lokalnih dobrovoljnoh vatrogasnih društava i podizanje protivpožarne kulture“ Gradskom vatrogasnom savezu pripalo je 4,39 miliona dinara, DVD Kraljevo je za unapređenje stepena pripremljenosti i prevenciju i zaštitu od požara dobilo 392.000, a DVD Matarušla Banja 216.000 dinara.

- Gradskom vatrogasnom savzu je opredeljeno najviše novca jer će preko njega Dobrovoljna vatrogasna društva u osnivanju kao i ona koja još nemaju račune uspeti da dobiju sredstva da izgrade svoje kapacitete, a potom da naredne godine samostalno konkurišu – pojašnjava Zdravko maksimović, rukovdilac Odeljenja civilne zaštite Gradske uprave u Kraljevu.

U cilju unapređenja protivpožarne zštite na teritoriji grada na Ibru za ovu godinu planirano je organizovanje obuke za pripadnike DVD, kao i da se obavi reparacija, tehnički pregledi i registracija vatrogasnih vozila.

- Sva ta, uglavnom starija, vozila dobijena su iz donacija ili zahvaljujući Sektoru za vanredne situacije i preneta na raspolaganje DVD – dodaje Zdravković. - Zato će ova sredstva koje je izdvojila lokalna samouprava biti dobrim delom iskorišćena upravo za unapređenje voznog parka.

Pogledajte više