LEKOVITI STIHOVI ZA UNU: Humanitarno poetsko-muzičko veče u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ 18. 03. 2024. u 10:46

Kako bi se prikupila novčana sredstva za lečenje Kraljevčanke Une Bihorac (11), u poznatom kraljevačkom restoranu minulog vikenda priređeno je humanitarno poetsko-muzičko veče pod nazivom „Lekovita poezija za našu Unu“.

GU u Kraljevu

U prisustvu brojnih gostiju među kojima su bili i čelnici lokalne samouprave, inicijator ove humanitarne večeri pesnik Vladan Milićević govorio je stihove iz svoje knjige „Mrlja Preverovog mastila“, dok je za muzičku podršku bio zadužen bend „Akustiko“. Ovom prilikom, kao specijalni gost, svoje stihove besedio je i pesnik Miloš Milišić, pomoćnik gradonačelnika za kulturne manifestacije koji je, citirajući Dostojevskog, poručio „ništa nije vredno dečje suze, još ako je to dete bolesno, onda je naša sveta dužnost da uradimo sve da pripomognemo, koliko možemo, a Bog će svakako više pomoći od nas da se dete izleči“.

Hrabroj jedanaestogodišnjoj Uni, dijagnostifikovani su redak sindrom artrogripoze, srčana mana, tortikolis, iščašenje kukova, teško oštećenje sluha... Sledi joj operacija srca. Zbog lošeg imuniteta, neophodni su joj suplementi i vitamini, brojni stalni tretmani, rehabilitacije i fizikalne terapije.

priv.arhiva

 

Kupovinom ulaznice i svojim prilozima gsti humanitarne večeri su se uključili u akciju, a novčana sredstva prikuplja i Humanitarna fondacija „Budi human - Jednaka šansa za sve“, na čijem sajtu su informacije o načinu uplate novca – Za Unin bolji život.

Pogledajte više