IMA LJUDI OGROMNOG SRCA: Osam stanara iseljenih zbog eksplozije, a Tatjana nudi besplatno stan

Zorana Rašić 23. 02. 2024. u 09:41

NAKON eksplozije plina u stambenoj zgradi u Paraćinu i smrti 37.godišnje žene, iz te zgrade evakuisano je svih 44 stanara, odnosno 22 porodice.

Foto: Z. Rašić

Opština Paraćin preko Štaba za vanredne situacije obezbedila je za njih privremeni smeštaj u novom kompleksu  „Prestiž“, čiji je vlasnik i direktor Novica Stanojević izjavio da će to biti njegova donacija Opštini, odnosno porodicama u nevolji, za koje je obezbedio ne samo udobno prenoćište već i pun pansion.

- Prve večeri nakon eksplozije na smeštaju su mi bile samo dve osobe, ali se potom broj povećao i trenutno je tu osam porodica. Igrom slučaja smeštajni kapaciteti trenutno mi nisu popunjeni pa ima mesta, a ovo je poklon od srca našim ljudima koje je zadesila ta tragedija da su trenutno bez svojih domova – kaže Stanojević.

Po njegovim rečima, kao prvi gost smeštena je jedna vrlo potresena žena, zbog koje je dolazio i sanitet da je zbrine, te dečko koji je živeo sam, a kasnije su stigle i druge porodice, među njima žena sa dvoje dece i stariji čovek kome je supruga povređena u eksploziji i nalazi se u bolnici.

- Ona bi trebalo da izađe i pridruži se mužu za dan ili dva – dodaje Stanojević.

Većina iseljenih i uznemirenih stanara snašla se za krov nad glavom u sopstvenoj režiji, kod rođaka ili prijatelja.

Jedna od mogućnosti za smeštaj je i  stan koji je na društvenim mrežama besplatno ponudila humana Paraćinka Tatjana Đokić.

Foto: Printskrin/Mi svi iz Paraćina

- Ukoliko je nekom potreban smeštaj za stanare zgrade u kojoj se desila eksplozija, garsonjera stoji na raspolaganju do 1.marta besplatno, uz dogovor i potrebu i duže. Stan je mali, ali za porodicu sa malom decom je dobar za privremeni smeštaj.

Za sve info 069/11-72-674 ili Katarina Đokić - napisala je Tatjana, što je izazvalo pravu bujicu pohvala njenih sugrađana.

Pogledajte više