NATURŠČICI NA SCENI: Festival amaterskih glumačkih ostvarenja u Despotovcu

Z. GLIGORIJEVIĆ 19. 02. 2024. u 13:03

Prvi „Festival amaterskih glumačkih ostvarenja“ biće održan u Centru za kulturu „Sveti Stefan, despot srpski“ u Despotovcu.

Foto:Z.Gligorijević

Festival će okupiti amaterska pozorišta iz nekoliko gradova širom Srbije, sa predstavama koje će obuhvatiti različite žanrove i teme, od komedija do drame, publika će imati priliku da uživa u raznolikosti izraza i interpretacija.

U ponedeljak 26. februara, u 20 časova nastupiće pozorište iz Trstenika i dramski atelje „Vuk Karadžić“ sa predstavom Siniše Kovačevića „Srpska drama“.

Narednog dana na repertoaru će biti OAP “Branislav Nušić” iz Malog Crnića sa predstavom Branislava Nušića „Iza Božijih leđa“.

U sredu, 28. februara, Pozorište „Kreativni haos“ iz Smedereva izvešće predstava Majkla Frejna „Iza kulisa“, dok će u četvrtak, 29. februara, Amatersko pozorište “Žanka Stokić” i Kulturni centar “Vlastimir Pavlović – Carevac” iz Velikog Gradišta nastupiti sa predstavom Branislava Nušića „Sumnjivo lice“.

Poslednje festivalske večeri, 1. marta nastupiće pozorište “Raša Plaović” iz Uba sa predstavom Vladimira Đurđevića „Bajka o pozorištu“. Predstava će biti odigrana u čast nagrađenih na festivalu.

Ulaz za sve predstave je besplatan.

Pogledajte više