SADE STOTINU STABALA ODRASLOG DRVEĆA: Akcija JKP „Gradsko zelenilo“ u Novom Sadu

S. B. 07. 02. 2024. u 12:42

OZELENjAVANjE parkova i ulica u Novom Sadu odraslim drvećem, akcija JKP "Gradsko zelenilo", u okviru koje će biti presađeno stotinu sadnica već stasalih stabala iz starog rasadnika na Futoškom putu, počela je danas u tom gradu.

Gradsko zelenilo


Kako potvrđuju u javnom preduzeću, pomoću specijalne mašine za sadnju do kraja mirovanja vegetacije, biće presađene sadnice lipe, hrasta, jasena, koprivića, duda, visoke između pet i 10 metara.

U toku je i presađivanje 55 stabala u park kod Železničke stanice, što je značajan doprinos obogaćivanju zelenih površina u tom delu grada. U prethodnih nekoliko dana u Stanični park je presađeno 25 stabala. Među presađenim vrstama su bili platani, hrastovi, koprivići, ukrasne trešnje, ukrasne jabuke, javori i katalpe.

- Svaki dan naša ekipa za presađivanje uspeva da premesti četiri-pet stabala na nove lokacije - ističe Danijela Andrić, pomoćnica direktora "Gradskog zelenila". - Po završetku presađivanja u Staničnom parku, sadnja odraslog drveća će se proširiti i na druge lokacije u gradu, uključujući kako parkovske površine, tako i blokovsko zelenilo, nastavljajući tako proces unapređenja zelenila grada. Gradsko zelenilo kontinuirano radi na unapređenju zelenih površina grada.
 

Pogledajte više