SANIRAJU KRITIČNE ZGRADE: Radovi u Opštoj bolnici Vršac vredni 28,8 miliona

Jelena J. Baljak 31. 01. 2024. u 12:35

DOK čekaju da počne realizacija dugonajavljivanog kapitalnog projekta kompletne rekonstrukcije svih objekata Opšte bolnice Vršac, ta ustanova je ovih dana počela da sanira najkritičnije zgrade.

Foto: J.J.Baljak

Radovi su vredni 28,8 miliona dinara, a finansira ih Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo.

Trenutno se menja kompletna krovna konstrukcija na oronuloj zgradi, staroj preko 100 godina, u kojoj se nalaze službe onkologije i mikrobiologije. Time će biti sprečeno prokišnjavanje i dalje urušavanje tog objekta, u koji na hemioterapiju svakodnevno dolaze životno ugroženi pacijenti. Potom će delimična zamena krova biti urađena i na susednoj zgradi Fizikalne medicine i rehabilitacije.

Foto: Grad Vršac

Dr Ivan Ivanović

-Na ovaj način želimo da svim pacijentima i zaposlenima omogućimo bolje i bezbednije uslove za boravak u bolnici – rekao je direktor te utanove dr Ivan Ivanović.

Projektom je predviđeno i da se urade prilazi infektivnom i internom odeljenju, kao i delimična rekonstrukcija sale za male hirurške intervencije. Na kraju će krovna konstrukcija biti zamenjena i na zgradi u kojoj se nalazi direktorijum, a koja je povezana sa onkologijom.

Pogledajte više