SEDNICA 23. JANUARA: Konstituisanje novog saziva Skupštine grada Kraljeva

G. ĆIROVIĆ 17. 01. 2024. u 11:53

U skladu sa svojim ovlašćenjima, predsednik privremenog organa dr Predrag Terzić zakazao je za 23. januar konstitutivnu sednicu Skupštine grada Kraljeva.

GU u Kraljevu

Na toj sednici, prema njegovim rečima, najpre će biti potvrđeni mandati novoizabranim odbornicima, a potom bi trebalo da budu izglasani i skupštinski organi – novi predsednik lokalnog parlamenta, njegov zamenik, kao i sekretar i zamenik sekretara Skupštine grada.

- Tako će u potpunosti biti formirana zakonodavna vlast u kraljevačkoj lokalnoj samoupravi. Posle toga, novoizabrani predsednik Skupštine grada sazvaće novu sednicu na kojoj će uslediti izbor gradonačelnika koji će potom predložiti svog zamenika kao i članove Gradskog veća – pojašnjava dr Predrag Terzić, predsednik Privremenog organa grada Kraljeva koji će nastaviti sa radom u delu izvršne vlasti do izbora gradonačelnika.

GU u Kraljevu

Dr Predrag Terzić

Na minulim lokalnim izborima, podsećamo, najviše mandata u Skupštini grada Kraljeva, 33 od ukupno 70, osvojila je lista „Aleksandar Vučić – Kraljevo ne sme da stane“, lista „Ivan Matović – Starosedeoci, Novo lice Kraljeva, Ne damo Ibar, Spasimo Studenicu“ osvojila je 12, osam mandata lista „Srbija protiv nasilja“, po sedam Lokalni front i koalicija SPS-JS, a tri mandata lista „Dr Miloš Jovanović NADA za Kraljevo“.

Pogledajte više