MILOVAN MIKICA VESNIĆ SPORTISTA GRADA UŽICA: Inspiracija za mlađe generacije

N. J. 26. 12. 2023. u 10:15

Milovan Mikica Vesnić proglašen je za sportistu grada Užica za 2023. godinu, priznanje mu je uručeno na svečanosti koju tradicionalno organizuje Sportski savez Užice, pod pokroviteljstvom grada.

Grad Užice

- Vaše medalje i osvojene nagrade za nas su dodatni podsticaj da radimo više i bolje i da stalno unapređujemo uslove za profesionalne sportiste, školski sport i rekreaciju. Važno nam je da kod dece stvorimo zdrave životne navike i zbog toga rekonstruišemo postojeće i gradimo nove sportske terene i sadržaje. Izdavajmo i značajna finansijska sredstva za sportske klubove i organizacije i naravno sa zadovoljstvom podržavamo tradicionalne i nove sportske manifestacije – rekla je gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević pozdravljajući nagrađene - Radujemo se godini koja dolazi u kojoj ćemo biti domaćini igara MOSI, sigurni da ćemo opravdati očekivanja i biti najbolji domaćini.

Za ekipu godine proglašen ASK “Vesnić”, za trenera godine Ivan Janjić, dok je nagrada za životno delo uručena Slobodanu Romanoviću za dugogodišnji stvaralački rad u atletici. Za pomoć u razvoju sporta nagrađeni su Udruženje sportskih novinara Užica, “Katmar DOO Sevojno”, sportski radnik Nikola Božić, nastavnica Jelena Savićević i novinar Igor Andrić.

Najbolji mladi perspektivni sportisti su Trifun Spasojević, Jovana Pejić, Tara Tadić, Mateja Tripković i Sandra Glibetić.

U kategoriji osoba sa invaliditetom sportista godine je Admir Duraković, Sportsko društvo gluvih Užice je ekipa godine, a nagrada za životno delo pripala je Slobodanu Milivojeviću za dugogodišnji stvaralački rad u rukometu.

Ovom prilikom dodeljene su i specijalne nagrade za ostvarene rezultate u planinarstvu Dejanu Tomiću i Planinarskom društvu “Rujno”, za ostvarene rezultate u košarci Sportskom udruženju “Kapetanovina 3×3”, Nikoli Otaševiću, Bogoljubu Markoviću i Valentini Zarić.

Za dugogodišnji rad u sportu nagrađen je dr Zoran Dimitrijević, a među dobitnicima priznanja su i odbojkašica Maja Aleksić, profesorke Jelena Savićević i Jasmina Bajić, učenici Tamara Avramović i Novak Damjanović, kao i “Prva osnovna škola kralja Petra II”, OŠ “Aleksa Dejović”, OŠ “Nada Matić” i “Užička gimnazija”.

Pogledajte više