POMOĆ SVAKOME KO JE OŠTEĆEN: Saniranje štete od oluja na području Sremske Mitrovice

S. K. 29. 11. 2023. u 07:50

GRAD je uručio rešenja o odobrenoj državnoj pomoći svim žiteljima Sremske Mitrovice koji su na pretrpeli štetu od olujnog nevremena koje je ovaj deo Srbije zahvatilo polovinom jula.

Foto S.K.

Tako da su građani dobili od 50.000 do 350.000 dinara, u zavisnosti od toga u kojoj su kategoriji.

- Komisija je pregledala prijave i kompletnu dokumentaciju za 385 objekta i razvrstavala njih 190, pa će novac dobiti svi koji su u jednoj od pet kategorija, uključujući i jedan koji je svrstan u šestu kategoriju. Ukupno će, tako, biti isplaćeno tri i po miliona dinara - objašnjava Jasna Poznanović, vršilac dužnosti načelnika Gradske uprave za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove, dodajući da će sredstva biti isplaćena po isteku roka za žalbe.

Poljoprivreda

VLASNICIMA gazdinstava koja su pretrpela štetu tokom nevremena polovinom jula - posredstvom Gradske uprave za poljoprivredu - od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstva finansija, biće isplaćeno po 37.000 dinara. Po rečima Vladimira Nastovića, načelnika pomenute uprave, javnom pozivu odazvalo se ukupno 830 domaćinstava, komisije na terenu su okončale rad, pa sada - pre isplate - predstoji još samo donošenje rešenja.

A, jedini objekat koji se našao u šestoj kategoriji je onaj čiji je vlasnik Samuel Majer iz Stare Bingule, koji je pretrpeo totalnu štetu od oluje, pa mu je uručeno rešenje o pomoći u najvećem novčanom iznosu.

- Izvesno vreme živeo sam bez igde ikoga, a onda se kod mene doselila ćerka sa malim sinom... Tog 19. jula, pod naletom vetra, urušio se krov kuće i objekat više nije u funkciji. Sada svi živimo u maloj pomoćnoj zgradi, pa se nadam da ćemo uspeti da nađemo neku kuću koja je pristojnija. U suprotnom, kako znamo i umemo, moraćemo da zidamo novi objekat - zaključuje Majer.

Pogledajte više