SAOBRAĆAJ U POŽAREVCU: Za Prvomajsku i novi kružni tok 59 miliona

D. NOVKOVIĆ 04. 12. 2023. u 07:30

ZAVRŠENI su i pušteni u saobraćaj kompletno obnovljena Prvomajska ulica i novi kružni tok, u koje je uloženo 59 miliona dinara.

GU Požarevac

Po rečima gradonačelnika Požarevca Saše Pavlovića, radi se o modernoj saobraćajnici koja je od velikog značaja za sve ljude u Kostolcu.

- Obnovljena Prvomajska sada spaja ulice Karađorđevu, Bože Dimitrijevića i Nikole Tesle, a u planu je i da se, preko novog kružnog toka, ove saobraćajnice povežu sa Trudbeničkom - objašnjava prvi čovek jedinog grada u srcu Braničeva.

A predsednik Gradske opštine u Kostolcu Serdžo Krstanoski podsetio je da se navršilo pet godina od kad je van funkcije stavljen nekadašnji nadvožnjak, koji je bio deo Prvomajske ulice.

- Posle uklanjanja auto-mosta i izrade projekta, izgrađena je saobraćajnica sa kružnim tokom, dužine 350 metara. Nadalje, tu je urađeno i 250 metara kanalizacione mreže, postavljena je i ulična rasveta, sve uz biciklističko-pešačku stazu, zelenu površinu i saobraćajnu signalizaciju, neophodnu zbog blizine škole - naveo je Krstanoski.

Investicije

GRADONAČELNIK Pavlović napomenuo je da su, pored brojnih projekata koje lokalna samouprava realizuje na teritoriji Požarevca, u toku i dve kapitalne republičke investicije - gradnja brze saobraćajnice ka Golupcu i asfaltiranje puta od Rama do Bratinca.

Podsetimo, Prvomajska ulica do prošle godine protezala se delom preko starog nadvožnjaka, dugog 160 metara, ispod kojeg je prolazila železnička pruga koja odavno nije u funkciji. Taj prelaz je zatvoren za saobraćaj još sredinom 2018 - zbog značajnih oštećenja koje nije bilo isplativo popravljati, već je odlučeno da se on razmontira i ukloni.

To je i učinjeno u proleće prošle godine, uz pomoć Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a konstrukciju nadvožnjaka kostolačka Gradska opština uspela je da proda, pa su od tok prihoda delimično plaćeni troškovi rušenja.

Pogledajte više