NAGRADE TURISTIČKOJ ORGANIZACIJI PARAĆINA: Autor kolekcije fotografija – direktor (FOTO)

Zorana Rašić 08. 11. 2023. u 11:05

SA 16. Republičke izložbe suvenira i turističkih publikacija, održane u Leskovcu, Turistička organizacija opštine Paraćin (TOP) vratila se sa tri nagrade, što nije ništa neobično za ovu ustanovu koja je nagrade na ovoj izložbi i ranije osvajala.

Foto: V. Vulković

U dve takmičarske kategorije TOP je osvojila dva druga mesta, i to za kolekciju fotografija, te za turističku reportažu u kategoriji video publikacija. Zanmljivo je, međutim, da je autor nagrađene kolekcije Vladan Vučković, koji je direktor ove ustanove.

- Umetničkom fotografijom se bavim kao hobijem, a kolekcija o kojoj je reč ima osam fotografija snimljenih tokom manifestacije „Kolo pod Petrusom“, koja se održava svake godine u Zabregi – objašnjava Vučković, koji inače u Zabregi živi.

Dodaje da video reportaža, koja je takođe osvojila drugo mesto u Leskovcu, promoviše turističke potencijale Grze, Sisevca, Lešja i Zabrege, dok je treća nagrada dobijena za turistički plakat.

Foto: V. Vulković

Jedna od fotografija iz kolekcije

Nagrađeni plakat urađen je za tradicionalnu manifestaciju „Dani paprike“ u Drenovcu, koja se svake godine održava u tom selu, a paraćinska Turistička organizacija jedan je od njenih organizatora.

Pogledajte više