RENOVIRANE DVE ŠKOLE I AMBULANTA: Humanitarna organizacija „Solidarnost za Kosovo“ pomaže Srbima

D. Z. 02. 11. 2023. u 14:34

ZAHVALjUJUĆ pomoći Humanitarne organizacije „Solidarnost za Kosovo“ čiji je osnivač poznati humanista Arno Gujon, a koja je obezbedila oko 100.000 evra, renovirane su škole u srpskim selima Tomance i Rajnovce u opštini Ranilug kao i lokalna ambulanta.

foto privatna arhiva

Prema rečima Milovana Smijonovića iz „Solidarnosti za Kosovo“, novac je prikupljen uz pomoć 12.000 donatora iz Francuske, koji godinama pomažu srpskom narodu na Kosovu i Metohiji. Zahvalivši se na pomoći Vladica Aritonović, zamenik predsednika opštine Ranilug, ističe da je prioritet lokalne samouprave poboljšanje uslova za obrazovanje dece i zdravstvenu zaštitu meštana.

- Naša opština broji između pet i pet i po hiljada žitelja, obuhvata trinaest srpskih sela i dve albanske mahale - ističe Artinović.

On je rekao da se stanovništvo uglavnom bavi poljoprivredom i da srećom nemaju nekih većih problema.

- Uslovi koje smo dobili zahvaljujući renoviranju škole ne razlikuju se od najopremljenijih škola u centralnoj Srbiji. Radovi su izvedeni tokom letnjeg raspusta i zamenjena je stolarija, kompletno parno grejanje, urađena izolacija i sve što je bilo neophodno – istakao je Dejan Stamenković, direktor osnovne škole u Velikom Ropotovu, čije izdvojeno odeljenje u Rajanovcu pohađa petnaestak đaka.

Pogledajte više