MALENA LAVICA NAĐENA KOD SUBOTICE DOBILA IME: Evo u kakvom stanju se trenutno nalazi

Novosti online 22. 09. 2023. u 16:19

LAVICA koja je juče pronađena na Čantavirskom putu kod Subotice danas je dobila ime Kikica, kako su rekli iz Zoološkog vrta Palić gde joj je pružen dom.

foto: J.L.

- Na osnovu analize krvi, utvrđeno je da ženka lava ima upalu digestivnog trakta, a zatim je određena i terapiju. Problem je i atrofija mišića zadnjih nogu što ukazuje da osim što nije adekvatno hranjena, da nije imala ni uslove da se dovoljno kreće – kažu za "Blic" u Zoološkom vrtu na Paliću.

Podsetimo, ženka lavića pronađena juče na putu Čantavirskom putu kod Subotice, iznemogla i uplašena. Još nije poznato kako je tu dospela. Čim je pronađena, odmah je zbrinuta i noć nje provela na sigurnom u Zoološkom vrtu na Paliću.

Foto: Printscreen/Instagram/srbiju_upoznaj

- Kada je u četvrtak mala lavica doneta u Zoološki vrt na Paliću, nakon laboratorijskih nalaza i rentgena u veterinarskoj ambulanti u Subotici, bila je dehidrirana i izgladnela, a telesna temperature joj je bila niža nego što bi divlje mačke smele da imaju - kažu u ovom Zoološkom vrtu.

Kako dodaju, dobila je infuziju, grejana je, dok su je danas već učili šta je meso.

- Ali nažalost, mladunče staro svega nekoliko meseci, nije prepoznalo šta je meso, niti je ikada osetila ukus mesa i zato je sada uče na njenu prirodnu hranu - kažu u Zoološkom vrtu na Paliću.

BONUS VIDEO: RITAM KOJI DAJE ŽIVOT MUZICI: Mladi bubnjari iz Kikinde svirkom oduševljavaju sugrađane

Pogledajte više