VUK UZ RAME SA ELITOM: Uspešan nastup kraljevačkog mladog kajakaša na SP na divljim vodama

G. ĆIROVIĆ 19. 09. 2023. u 11:51

Plasmanom u polufinale slaloma Svetskog prvenstva za juniore u kajaku na divljim vodama koje se nedavno održalo u poljskom Krakovu, mladi kraljevčanin Vuk Bazić postao je prvi srpski kajakaš u svom uzrastu kome je to pošlo za rukom.

priv.arhiva

Tim povodom Bazića i njegovog trenera Gorana Jovanovića, ujedno i selektora reprezentacije, primio je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić koji je istakao da se na ovaj način nastavila tradicija odličnih rezultata kraljevačkih kajakaša.

- Vukov trener Goran Jovanović kvalifikovao za Olimpijske igre 1992. godine u Barseloni, ali zbog sankcija međunarodne zajednice nije mogao da učestvuje. Svoje znanje preneo je na mladog Vuka koji je do sada čak pet puta proglašen za mladog sportistu Kraljeva, a i petostruki je prvak naše države. Uveren sam da će i Vuk ispuniti normu za Olimpijadu – rekao je gradonačelnik Terzić.

GU u Kraljevu

 

Naredne godine Vuka Bazića očekuje i nastup na seniorskom šampionatu starog kontinenta u Ljubljani, a potom i Svetsko prvenstvo za juniore u Slovačkoj.

- Istrajnost, upornost, trud i rad su veoma bitni, ali i ljubav prema sportu kojim se bavite - poručio je ovom prilikom Vuk Bazić svim mladim sportistima, dodavši da se sa verom u sebe, malo sportske sreće i puno odricanja, svaki trud isplati.

Pogledajte više