DIRIGENTSKO HODOČAŠĆE: O radu dečjih i omladinskih horova na seminaru u Negotinu

S. M. J. 15. 09. 2023. u 16:21

POD okriljem 57. festivala "Mokranjčevi dani" u Negotinu u je održan dvodnevni dirigentski seminar namenjen rukovodiocima dečjih i omladinskih horova.

Foto: S.M.Jovanović

Ovogodišnje, šesto po redu „Dirigentsko hodočašće“ okupilo je u sali Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ 20 učesnika iz Negotina, Beograda, Vršca, Kikinde, Kraljeva, Kladova i Kovilja.

Seminar je namenjen rukovodiocima dečjih i omladinskih horova, a predavači su  dr Tamara Adamov Petijević, dirigent i violinistkinja i Verica Pejić, sopran, solistkinja Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu i umetnički rukovodilac Dečjeg operskog studija.

-Jako je veliko interesovanje. To je akutna tema u našem horskom životu, dečji horovi, održanje, negovanje i usavršavanje rukovodioca tih dečjih horova, novi repertoar, nove metode rada. Vrlo je kreativno i vrlo intenzivno - kaže dr Tamara Adamov Petijević.

Učesnici ovog seminara bave se problematikom dečjih horova, ali i metodama rada sa decom, problemima dečje vokalne tehnike, kao i repertoarom za dečje horove. Seminar je akreditovan od strane Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja.

Pogledajte više