NASTAVLJA SE NIZ OLIMPIJSKE OGRLICE: Predstavljen predlog novog izdanja

Bogoljub Grujić 28. 08. 2023. u 12:20

ZRENjANINSKA olimpijska ogrlica  imaće svoj novi niz, povodom Olimpijkih igara u Parizu 2024. godine, a ekipa sportskih novinara, u kojoj su Nikola Božović, Budimir Cvijetić, Mile Novaković, zatim  direktor Muzeja u Zrenjaninu Siniša Onjin i publicista Miodrag Grubački predstavili su predlog novog izdanja.

grad Zrenjanin

Planirano je da se u knjizi još jednom predstave uspesi zrenjaninskih olimpijaca na predhodne trideset dve olimpijade, novi podaci i detalji o nastupima sportista iz Zrenjanin na dosadašnjim igrama, kao i da se predstave takmičari koji će reprezentovati Srbiju u Parizu od 26. jula do 11. avgusta naredne godine.

U nastavku, tj. novom izdanju Olimpijske ogrlice, posebno će biti istaknuto zašto Zrenjanin nosi titulu Evropski grad sporta i koliko su važne Paraolimpijske igre, Školska i Specijalna olimpijada.

-  Istorija olimpijskog pokreta u Srbiji ne može da se ispriča bez sportista iz Zrenjanina, a knjiga je najbolji dokument da podsetimo na sve što smo kao grad postigli na Olimpijskim igrama - istakao je Miodrag Grubački, jedan iz grupe autora.

Pogledajte više