DOM KULTURE U VRBASU BIĆE ZAVRŠEN U NAREDNE DVE GODINE: Predsednik Pokrajinske vlade najavio ubrzanje radova

Z. G. 25. 08. 2023. u 14:11

U PLANU je da u narednih godinu i po ili dve bude otvoren Dom kulture u Vrbasu, izjavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prilikom obilaska završnih radova na tom objektu površine oko 3.900 kvadratnih metara, čija je izgradnja počela pre tri decenije.

Pres služba Pokrajinske vlade

U PLANU je da u narednih godinu i po ili dve bude otvoren Dom kulture u Vrbasu, izjavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prilikom obilaska završnih radova na tom objektu površine oko 3.900 kvadratnih metara, čija je izgradnja počela pre tri decenije.

Kako je navedeno u saopštenju, reč je o projektu vrednom gotovo 600 miliona dinara. Pokrajinska vlada je, preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, do sada izdvojila 350 miliona dinara.

- Želimo da imamo najsavremeniji objekat Doma kulture u ovom delu Vojvodine. Narednih nedelja, razgovaraćemo sa projektantima, nadzornim organima i sa izvođačima kako bismo ubrzali radove - izjavio je Mirović.

Tokom boravka u Vrbasu on je obišao i završne radove na zameni sportskog poda fiskulturne sale u OŠ „Petar Petrović Njegoš“, za koje je Pokrajinska vlada izdvojila gotovo 4,7 miliona dinara.

- Obezbedićemo i dodatni novac za uređenje toaleta i za krečenje škole – istakao je Mirović i dodao da Opština Vrbas može da i ubuduće računa na dalju Pokrajinske vlade. Najavio je realizaciju i drugih većih projekata poput rekonstrukcija Doma zdravlja u Savinom Selu kao i tribina i svlačionica na terenu OFK Vrbas, gde trenira više od dve stotine vrbaske dece.

Pogledajte više