SPREČENA TRAGEDIJA: Spaseno dvoje mladih na Borskom jezeru

S. M. J. 19. 08. 2023. u 18:55

BRZOM intervencijom članova Udruženja za pružanje prve pomoći "Mobil Medik" i spasioca na Borskom jezeru spaseno dvoje mladih koji su umalo sleteli sa automobilom u jezero.

Foto: Mobil medik Bor

Samo prisebnost članova Udruženja za pružanje prve pomoći "Mobil Medik" i spasioca na Borskom jezeru mladi bračni par, turisti iz Švajcarske, uspeli su da izbegnu tragediju.

Tokom vožnje ovo dvoje mladih promašilo je put i skliznulo automobilom ka Borskom jezeru. Srećom zaustavili su automobil tik uz vodu, ali su se našli zarobljeni u vozilu koje je ostalo nagnuto ka vodi.

-Sekunde su bile presudne da vozilo ne završi u jezeru - pojašnjava nam Saša Smiljković, predsednik "Mobil Medika" i dodaje: - Odmah smo priskočili u pomoć. Uz pomoć lanaca i drugih priručnih sredstava najpre smo automobil uspeli da uvežemo za kombi vozilo kako se ne bi survao u vodu. -

Uplašeni supružnici prestravljeno su pratili akciju spasavanja, ali su uz njih sve vreme bili spasioci.

- Ljudi su bili uplašeni. Minuti su im bili kao večnost. Smirivali smo ih sve vreme i bezbedno izvukli iz vozila. A onda smo izvukli i automobil - dodaje Smiljković ističući da su im pružili i prvu pomoć, te da turisti iz Švajcarske osim pretrpljenog straha, srećom nisu bili i povređeni.

- Bili su presrećni, zahvaljivali su nam, a mi smo prezadovoljni jer smo uspeli da im pomognemo - kaže Saša Smiljković iz Udruženja za pružanje prve pomoći "Mobil Medik", čije ekipe dežuraju na glavnoj plaži Borskog jezera svakodnevno od 11 do 19 sati.

Pogledajte više