JAGNJIJADA KRAJ DRINE: Kod LJubovije susret gastronoma širom regiona

Vladimir Mitrić 12. 08. 2023. u 18:07

U DONjOJ Ljuboviđi kod Ljubovije danas je održana peta Jagnjadijada.

V.mitrić

Učestvovalo je 38 ekipa iz opština Ljubovija, Osečina, Bajina Bašta, Krupanj, Beograd, Šabac, Valjevo, Grocka, Omoljica, Pančevo, Derventa... Takmičenje se odvijalo u pečenju jagnjadi na žaru, na ražnju. Peklo se 38 jagnjadi.

Pored takmičara na ovoj manifestaciji koja se organizuje po peti put bio je i veliki broj gostiju iz Srbije i Republike Srpske, Austrije, Kine, Nemačke, koje su Ljuboviđani domaćinski dočekali i ugostili.

Boban Gačić, predsednik organizacionog odbora ove manifestacije, u ime organizatora pozdravio je učesnike i goste i zahvalio im se što su i ove godine došli u velikom broju da podrže manifestaciju, da uživaju, provesele se a, što će im ostati dugo u sećanju. Manifestaciju je posetio i predsednik opštine Milan Jovanović, sa najbližim saradnicima, kojom prilikom je obećao svu potrebnu pomoć i u buduće.

Učesnike takmičenja ocenjivali su profesionalni majstori kulinarstva iz Valjeva Simić Milomir i Miloš Čolić. Prvo mesto osvojila je ekipa iz MZ Derventa opština Milići, drugo mesto pripalo je ekipi iz Donje Ljuboviđe, a treće ekipi iz Beograda.

Za najbolje i ovaj put su obezbeđene nagrade, pehari i medalje, a za osvajače prva tri mesta u pečenju jagnjadi, električni ražanj, blanjka, kotlić i sečka i set noževa. Nagrade je uručio predsednik opštine Ljubovija Milan Jovanović.

Organizatori manifestacije su Mesna zajednica Donja Ljuboviđa i Udruženje ovčara Ljuboviđa.

Pogledajte više