REKONSTRUKCIJA ZGRADE, 77 MILIONA : Obezbeđena sredstva za osnovnu školu "Jovan Grčić Milenko" u Beočinu

S.B.

09. 08. 2023. u 16:39

VIŠE od 1.000 učenika i nastavnika osnovne škole „Jovan Grčić Milenko” u Beočinu, dogodine na jesen, krenuće u potpuno rekonstruisanu i obnovljenu školsku zgradu, koja je dugo vremena propadala i bila oštećena u nezapamćenoj oluji krajem jula.

I.Ademovski

To potvrđuje Biljana Janković, predsednica beočinske opšštine. Ona je danas u Pokrajinskom sekretarijatu za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, potpisala ugovor kojim je Pokrajinska vlada obezbedila 76.959.397 dinara za sanaciju krova centralnog objekta te škole.

- Sanacija krova najveće beočinske škole je preko potrebna a biće izvedeni i drugi radovi na rekonstrukciji objekta, kako bi se obezbedili bolji i bezbedniji uslovi za boravak učenika i nastavnog kadra. Višedecijskim nemarom i lošim održavanjem, naša najveća osnovna škola je već duži niz godina suočena sa problemom prokišnjavanja krova i danas smo svi u situaciji da taj problem želimo i moramo odgovorno da rešimo. Površina krova je 1.500 metara kvadratnih i nikakve popravke više ne dolaze u obzir, već samo kompletna i kvalitetna sanacija. Takođe, oštećenja na unutrašnjosti objekta, nastala prokišnjavanjem, veoma su ozbiljna i remete nastavni proces a dovedena je u pitanje i bezbednost učenika i nastavanika- kaže Jankovićeva.

Ona je potvrdila da će i lokalna samouprava iz sopstvenog budžeta učestvovati u rekonstrukciji objekta, ali i da je zbog obima radova, ipak bila neophodna podrška Pokrajine na kojoj su veoma zahvalni. Takođe, kako ističe Jankovićeva, zahvaljujući saradnji sa upravom škole, jasan je uvid u sve što je potrebno uraditi.

- Rok za završetak radova na rekonstrukciji, sa svim pripremnim postupcima pored samog izvođenja radova, mora obuhvatati i nesmetano funkcionisanje škole. Tako da, realno vreme za koje je moguće izvršiti radove je, godinu dana. Očekivanja su da će sve biti gotovo do kraja avgusta 2024. godine- rekla je Jankovićeva.

Osnovnu školu „Jovan Grčić Milenko“ u Beočinu pohađa 900 učenika, a školska zgrada, površine od 7.100 metara kvadratnih, jedna je od većih u Vojvodini. Škola je pretrpela i posledice nedavnog snažnog nevremena, koje je zadesilo područje Srema a vidna su i oštećenja nakon ovogodišnjih obilnih padavina koje su takođe pričinile materijalnu štetu.

Pogledajte više