OTVOREN KONKURS "NAPRAVI SVOJ BIOSKOP“: Novosadsko Novo kulturno naselje poziva komšije bioskopdžije

Lj.P.

07. 08. 2023. u 16:13

DEVETI po redu 21114 Fil fest održaće se od 31. avgusta do 3. septembra na nekoliko nekoliko lokacija na novosadskom Novom naselju.

FOTO: Novo kulturno naselje

Osim različitih dugometražnih i kratkometražnih selekcija, tim 21114 Film festa i Novog kulturnog naselja se odlučio da u program uvrsti i konkurs „Napravi svoj bioskop“, čiji je cilj da zajednica aktivnije učestvuje u kreiranju festivala kao i stvaranje jedinstvene prilike za sve koji imaju želju da svoje filmske favorite podele sa širokom publikom, na svoj način.

Da bi kreator bioskopa mogao da bude izabran, potrebno je da izabere lokaciju, na otvorenom ili u zatvorenom prostoru na Novom naselju, da realizuje ideju u sklopu termina koje festival obuhvata i da se predlog selekcije sastoji od filmova, videa ili klipova za koje nisu potrebna prava za emitovanje ili ih je nemoguće obezbediti u roku, da celokupan program ne traje manje od 90 i ne više od 180 minuta.

Tim 21114 Film festa će odluku doneti na osnovu kvaliteta selekcije i ideje, pristupačnosti odabranim filmovima kao i organizacionih kapaciteta i produkcijskih mogućnosti.

Iz Novog kulturnog naselja pozivaju kratore bioskopa da budu slobodni i maštoviti, a naglašavaju da se odabir ne odnosi samo na selekciju, već i na postavku bioskopa odnosno lokaciju, dizajn bioskopa, tematsku poveznicu, motivaciju iza selekcije, scenografiju, kreativnost pri odabiru filmova, moguću kombinaciju medija, interakciju s publikom. Svaka ideja je dobrodošla, kao i programi koji prate projekcije. Odabrani autor bioskopa potrebno je da bude dobar domaćin i da ugosti publiku tokom prikazivanja.

Konkurs je otvoren do nedelje 20. avgusta, dok će odluka o izabranoj ideji biti doneta do asrede 23. avgusta nakon čega će izabrane bioskopdžije raditi sa organizatorima festivala na obezbeđivanju svih potrebnih resursa kako bi se program odigrao u najkvalitetnijem i najmaštovitijem obimu.

Prijava treba da sadrži osnovne podatke o krnjatoru bioskopa, predlog selekcije filmova, pojašnjenje ideje, lokaciju bioskopa uz opis koncepta i dizajna, prateći program ako postoji kao i motivaciju za učešće.

Prijave slati na 21114filmfest@gmail.com ili u inboks Fejsbuk i Instagram stranice – Novo kulturno naselje.

Pogledajte više