NASTAVLJAJU SA SUBVENCIJAMA: Zrenjanin obezbedio milion dinara za kupovinu bicikala

Bogoljub Grujić 11. 07. 2023. u 17:02

GRAD Zrenjanin u protekle dve godine subvencionisao je kupovinu 150 bicikala za svoje građane i u tu svrhu iz budžeta je izdvojeno milion dinara, a akcija se nastavlja i ovog leta i u prvom delu konkursa izabrani su privredni subjekti kod kojih građani koji budu ostvarili pravo na sufinansiranje mogu nabaviti bicikle.

grad Zrenjanin

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura raspisao je konkurs za građane zainteresovane za ovu vrstu kupovine bicikla, kao ekološki prihvatljivog transporta, i pozvao ih da iskoriste subvenciju od 10 hiljada dinara.
- Interesovanje građana u protekle dve godine podstaklo nas je da u ovoj udvostručimo ukupan iznos i obezbedimo u budžetu sredstava koliko u prethodne dve godine zajedno, ukupno milion dinara - naglasio je gradonačelnik Zrenjanina, uz naznaku da će subvenciju moći da iskoristi stotinu sugrađana koji se prijave na konkurs, uz predračun i važeću ličnu kartu sa prebivalištem na teritoriji grada Zrenjanina, u trenutku podnošenja prijave.    
Rok za prijavu na konkurs je 15 dana od dana raspisivanja, odnosno do utroška sredstava predviđenih za ovu namenu, a najkasnije do 1. decembra ove godine.
 
Pogledajte više