Vranje domaćin manifestacije “Dani Komore – Razvojni programi Jugoistočne Srbije''

Jelena Stojković 28. 06. 2023. u 14:31

U Vranju je danas otvorena manifestacija „Dani Komore – Razvojni programi Jugoistočne Srbije'' kojom se obeležava jubilej – 20 godina od osnivanja inženjerske komore Srbije.

Foto: Grad Vranje

- Ova manifestacija organizuje se sa ciljem da se u saradnji sa lokalnom samoupravom, Regionalnom privrednom komorom i drugim strukovnim udruženjima pruži podrška razvojnim programima u regionu - istakao je on.

Ovaj značajan jubilej održava se u Vranju jer je 2004. godine ovde i osnovana prva regionalna kancelarija Inženjerske komore Srbije.

- Hvala vam što ste izabrali Vranje i što smo deo ovog velikog jubileja – 20 godina od osnivanja Inženjerske komore Srbije. Imali ste priliku da vidite neke od značajnih projekata koji su realizovani u našem gradu, a upoznaćete se i sa onim što naša lokalna samouprava planira da u budućem periodu izgradi – rekao je redsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković.

Prezentaciju projekta Meteris – Regionalni centar za upravljanje otpadom održaće Miodrag Protić,  Obrazovno – naučnog centra ,,Ćoška – Rista Stajić'' Čedomir Marković, a projekta ,,Borin grad'', Đani Veličković, diplomirani inženjeri arhitekture iz Vranja. Organizator manifestacije je Regionalni odbor Regionalnog centra Inženjerske komore Srbije Niš, u saradnji sa Većem Matične sekcije inženjera građevinske struke Regionalnog centra Niš Inženjerske komore Srbije.

Pogledajte više