NAGRAĐENI UČITELJI ZA USPEH ĐAKA: Paraćinci trostruki šampioni na „Malim olimpijskim igrama“ (FOTO)

Zorana Rašić 25. 06. 2023. u 17:28

NA DRŽAVNOM takmičenju u sistemu školskog sporta „Male olimpijske igre“ ekipe OŠ „Momčilo Popović Ozren“ iz Paraćina osvojile su zlata za sva tri razreda, što je neverovatan uspeh nikad ostvaren do sada.

Foto: Fejsbuk/OŠ Momčilo Popović

To je bio povod da Savez za školski sport opštine Paraćin učitelje ovih šampiona – koji su ujedno bili selektori i vođe ekipa – nagradi plaketama, koje su uručene na Skupštini ove sportskog udruženja.

Zbog dugogodišnje podrške razvoju školskog sporta i strpljiv rad sa decom priznanja su dobili: Snežana Trifunović, Vesna Stefanović, Goran Stefanović, Zoran Mikić i Nataša Stefanović,  dok je posebna plaketa za izuzetan doprinos razvoju školskog sporta dodeljena profesoru Miodragu Stefanoviću, koji ove godine ide u penziju.

 Paraćinska opština i Pomoravski okrug procentualno su najzastupljeniji u školskom sportu Srbije, rekao je tom prilikom koordinator Saveza za školski sport Srbije, Darko Bajkić.

„Male olimpijske igre“  predstavljaju takmičenje u poligonu spretnosti koje je namenjeno osnovcima - učenicima prvog, drugog i trećeg razreda, a ova paraćinske škola učestvuje na tim nadmetanjima već petnaestak godina.

I do sada su najmlađi učenici postizali vredne rezultate, ali se  nikada nije desilo da jedna škola bude najbolja u sve tri kategorije, što je prvi put uspelo agilnim učenicima OŠ „Momčilo Popović“.

Pogledajte više