ŠTETA OD POPLAVE U OPŠTINI PARAĆIN: Građanima je za prijavljivanje dostupan broj 063/367-100

Zorana Rašić 20. 06. 2023. u 18:12

OD POPLAVA na teritoriji opštine Paraćin najviše su stradali poljoprivredni usevi, ali je generalno ta opština dobro prošla u toj situaciji u odnosu na neke druge delove Srbije.

Foto: Fejsbuk/Opština Paraćin

Za prijavljivanje štete na usevima i drugoj imovini za građane je i dalje otvoren broj 063/367-100. Najviše su stradala polja u atarima Drenovca i Sikirice, gde je veliku štetu nanela Jovanovačka reka koja je više puta probijala nasip.

- Niko nije očekivao da će mali vodotokovi toliko izliti, pa je Štab za vanredne situacije reagovao bukvalno na celoj teritoriji opštine Paraćin i veliki je posao odrađen što se tiče Grze, Suvare, Crnice... Grad nije bio u opasnosti. Kad je šteta u pitanju, osim komisija za procenu štete na usevima i imovini građana, imamo i komisiju koja popisuje štetu na putevima i drugim javnim objektima oštećenim poplavama – rekao je Vladimir Milićević, predsednik te opštine i komandant Štaba za vanredne situacije.

Situacija sa vodostajem Velike Morave takođe se prati. Ta reka je u nadležnosti JVP „Srbijavode“ i trenutno pravi velike probleme.

Zbog izlivanja u nebranjenom delu put od Čepura ka Raševici još uvek je zatvoren za saobraćaj i velike površine poljoprivrednog zemljišta i ovde su pod vodom, tako da je pričinjena materijalna šteta na usevima u tom delu paraćinske opštine takođe velika.

Kolika je - tek će se procenjivati kad se voda povuče.

Pogledajte više