PROMOCIJA KNJIGE UZ ŠTRUDLE I SALČIĆE: Roman za decu "Jazavičar Foksi i prijatelji..."

Bogoljub Grujić 15. 06. 2023. u 10:00

ROMAN za decu "Jazavičar Foksi i prijatelji - Tajanstveni servis za popravku zmajeva i dirižabla", novinarke Vesne Knežević i iz Beograda, koja se preselila i živi u malom multikulturnom selu Belo Blato, kod Zrenjanina, koje ima 17 nacija, biće promovisan u petak 16. juna.

Belo Blato

-  Promocija knjiga ima i-ha, ali ova me je kao autora potpuno dirnula i raznežila, jer se, solidarno okupilo celo selo, žene iz seoskog Kluba žena mese kolače, salčiće,  štrudle, kiflice, pitu sa višnjama, kuva sr originalni pileći paprikaš za decu i odrasle - poručuje Vesna Knežević, uz poziv na promociju i napomenu da deca iz osnovne škole spremaju igrokaz po motivima knjige i specijalnu koreografiju.

Promocija će se održati u krugu osnovne škole Bratstvo jedinstvo, u Belom Blatu, na travi i u Etno kući, a uz dečiji igrokaz "Hitno mi treba zagrljaj" po motivima iz knjige, pojaviće se prababa Marka Hanjik, u originalnoj slovačkoj nošnji, sa specijalno pripremljenim govorom iz knjige, dok će ilustrator Dušan Pavlić, održati radionicu crtanja.

Pogledajte više