OSNOVCI IZ BELE CRKVE NA KARNEVALU U TIVTU: Dostojno predstavili svoju varoš (FOTO)

Jelena J. Baljak 13. 06. 2023. u 13:31

KARNEVALSKA grupa „Tarantela – radost življenja“, koju čine učenici i učiteljice OŠ „Dositej Obradović“ iz Bele Crkve, učestvovala je na međunarodnom karnevalu u Tivtu, koji je organizovan po treći put.

Foto: Privatna arhiva

Belocrkvanski osnovci su među 300 karnevalista iz 15 zemalja sveta na dostojan način predstavili svoju varošicu i „Belocrkvanski karneval“, koji se smatra najstarijim u Srbiji.

Maskirani su šetali gradskom rivom zajedno sa karnevalskim grupama iz Brazila, Bolivije, Čilea, Arube, Italije, Nemačke, Turske, Švedske, Holandije, Crne Gore…

U Belu Crkvu su se vratili puni utisaka.

-Bila je to magija pod maskama i divna prilika da se razmene iskustva različitih kultura. Naši raskošni kostimi, kreativnost, srčanost, muzikalnost i želja da budemo dostojanstveni, doveli su do brojnih aplauza i usijane atmosfere. Ponosni smo što smo išli u korak sa evropskim i svetskim maškarama i što smo našu Belu Crkvu predstavili na lep i inovativan način – kaže Jasmina Turturea, učiteljica OŠ „Dositej Obradović“.

Foto: Privatna arhiva

 

Nakon ovog lepog iskustva, „Tarantela – radost življenja“ će se predstaviti i na ovogodišnjem „Belocrkvanskom karnevalu“, koji počinje 19. juna, a karnevalska povorka će biti održana 25. juna.

Pogledajte više