HUMANOST ĐAKA: U ovom gradu igraju predstavu da bi pomogli bolesnom drugu (FOTO)

S.BABOVIĆ

08. 06. 2023. u 13:48

ĐACI Srednje škole u Brusu igraju večeras humanitarnu predstavu kako bi sakupili novac za nastavak lečenja svog bolesnog druga.

Foto:FB

Ulaznice za predstavu "Podanik", koju su osmislili članovi srednjoškolskog Teatra "15. novembar", prodaju se po ceni od 300 dinara. Sav prihod, poručuju ovi humani đaci, proslediće se porodici Luke Živanovića (16) iz Ribara, koji boluje od cerebralne paralize.

Predstava počinje u Centru za kulturu od 19 sati. Njihov Luka već je otputovao na prvi od tri ciklusa robotske neurorehabilitacije. Nadareni đak IT odeljenja nada se da će nastaviti sa terapijom.

- Prva terapija u jednoj niškoj privatnoj klinici, koja pimenjuje robotsku neurorehabilitaciju, košta 511.000 dinara i od nje zavisi da li će procedure biti nastavljene - kažu dečakovi roditelji, Biljana i Zoran Živanović.

U međuvremenu, pomažu mu i školski drugovi, mladi glumci Teatra "15. novembar" 

Anđela Jovanović, Mila Šljivić, Mihailo Milić, Matija Savić, Luka Savić, Elena Vukajlović, Luka Petrović. Predstavu je režirao profesor Ljubiša Krasić.

- Luka ne uspeva da održi ravnotežu, a roditelji nisu u mogućnosti da finansijski isprate dalji tok lečenja koji, procenjuju stručnjaci, može da umanji posledice bolesti - navedeno je u apelu humanitarne fondacije "Pokreni život".

Foto:FB

Pogledajte više