MATURANTI NASMEJANI NA PREKRETNICI ŽIVOTA: Jagodinski đaci obeležili kraj školske godine (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ 06. 06. 2023. u 18:17

NAJLEPŠI trenutak u životu svakog svršenog srednjoškolca, matursko veče, ove godine proslavila su 162 đaka Gimnazije “Svetozar Marković” i 170 učenika ETŠ “Slavka Đurđević” u Jagodini.

FOTO: Privatna arhiva

Elegantni i nasmejani, maturanti su obeležili završetak srednješkolskog obrazovanja, koji je najveća prekretnica na životnom putu svakog mladog čoveka. Miroslav Veljković, direktor Gimnazija „Svetozar Marković“ u Jagodini poručio im je da se vode moralnim principima, da upišu ono što vole i da rade ono što vole.

- Ovo je specijalna generacija, jer je prošla sve i svašta. Od korone, preko onlajn, pa sve do klasične nastave. Verovatno su mnogo brže sazreli nego njihovi prethodnici, što je dobro za njih s obzirom na to šta im predstoji kroz život – dodao je Veljković.

I Zorica Milojević, profesorka ekonomske grupe predmeta u ETŠ “Slavka Đurđević” u Jagodini, ocenila je da ova generacija posebna po mnogo čemu, a potom dodala:

- Posebna je zato što je, nažalost, upisana kada je krenula korona. Prilagođavana je onlajn nastavi, “gugl” učionicama, “vajber” grupama, ali to je generacija koju sam ja učila i od koje sam mnogo naučila. Srećna sam što sam bila deo njihovog života i oni mog. Srećna sam što sam ih učila, što sam ih usmeravala na pravi put, što sam ih učila pravim vrednostima, što sam bila njihov vetar u leđa kada su zastali i što sam se radovala njihovoj sreći. Ovo matursko veče je kruna i uživam u ovoj lepoti i u ovoj sreći.

Pogledajte više