URGENTNI CENTAR POTPUNO POPLAVLJEN: Zbog nevremena u Podrinju crveni meteo-alarm, a najteža situacija u Loznici (FOTO/VIDEO)

Vladimir Mitrić 31. 05. 2023. u 16:02

U PODRINjU je na snazi crveni meteo-alarm - "raportira" Željko Marjanović, načelnik Mačvanskog upravnog okruga i komandant Štaba za vandredne situacije.

foto V Mitrić

Izlio se, kaže, obodni cerski kanal kod Šapca, u prekidu je bio i put od Loznice do Krupnja, preko Stolica, ali je - brzom intervencijom nadležnih - deo druma saniran i saobraćaj se opet odvija normalno....

U Loznici je zasedao gradski Štab za vandredne situacije, kojim rukovodi prvi čovek lokalne samouprave Vidoje Petrović i - uz konstataciju da je brzo reagovano okupljanjem ljudstva i tehnike za borbu protiv bujica - utvrđeni su precizni zadaci svih službi, preduzeća i ustanova koje bi trebalo da saniraju posledice nevremena.

Najgore je što kiša i dalje preti, što su padavine najavljene tokom čitave sedmice, a pod vodom su već mnoge njive u Jadru. Nisu pošteđene ni kuće... Najviše je vode koja se slila sa brda, dok je korito Drine puno, ali se reka nije izlila. Na nekim mestima, međutim, prelio se Jadar, ali ne tako da predstavlja ozbiljniji problem.

U mnoge kuće ušla je voda, slično je i sa velikim brojem podrumskih prostorija u stambeno-poslovnim zgradama po gradu.

Najteža situacija je u lozničkom Urgentnom centru, koji ne radi jer je potpuno poplavljen. Stradao je deo opreme, voda je zahvatila i deo starog skenera, a novi je, srećom, na inicijativu direktora dr Milana Todorovića, podignut na vreme, pa je ostao netaknut.

- Zbrinjavamo samo najhitnije slučajeve i molimo sugrađane za razumevanje. Ipak, sa menadžmentom šabačke bolnice dogovorili smo se da hitne slučajeve za snimanje na skeneru šaljemo kod njih - poručuje dr Todorović, napominjući da urgentne slučajeve sa ovog područja, do daljeg, zbrinjava Hitna služba Doma zdravlja.

Pogledajte više