FESTIVAL MLADIH PESNIKA U ZAJEČARU: Ana Ogrizović pobednik „Mladog maja“

S. M. J. 29. 05. 2023. u 15:35

POBEDNIK 37. Festivala mladih pesnika je Ana Ogrizović, pesnikinja iz Beograda, odlučio je žiri u sastavu: Vlasta Mladenović, predsednik, Miloš Petković, Jovica Tišma, Goran Maksimović i Obren Ristić, članovi.

Foto: Pozorište "Zoran Radmilović"

U konkurenciji od 14 mladih pesnika do 30 godina starosti, koliko ih se odazvalo pozivu organizatora, Narodnog pozorišta Timočke Krajine-Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ iz Zaječara, titulu pobednika 37. Festivala mladih pesnika „Mladi maj“ ponela je Beograđanka Ana Ogrizović.

Njene pesme, petočlani žiri predvođen pesnikom Vlastom Mladenovićem, urednikom Časopisa „Razvitak“, ocenio je kao  „celovite i poetički, estetički i stilski ujednačene, što je dobar izvor za buduću knjigu”.

Pobedniku festivala pripada nagrada, štampanje prve zbirke pesama, a kao laureat „Mladog maja“ učestvovaće i na manifestaciji „Smederevska pesnička jesen“ u oktobru.

Ani Ogrizović će nagrada biti uručena naknadno jer  iz opravdanih razloga nije bila u mogućnosti da dođe u Zaječar.

Inače, žiri je odabrao sedmoro finalista: Anu Ogrizović, Mariju Zdravković koja živi u Veneciji, Tatjanu Stefanović iz Paraćina, Uglješu Nikodijevića iz Zaječara, Radovana Sinđelića iz Šapca, Sanjina Gičevića iz Sjenice i Janu Andrić iz Beograda.

Pogledajte više