SPASOVDANSKI DANI U PRIZRENU: Program Doma kulture Gračanica i Društva manastira svetih Arhangela

D. Z. 24. 05. 2023. u 13:56

DOM kulture ,,Gračanica” i Društvo prijatelja manastira Sveti Arhangeli kod Prizrena Vas organizuju Spasovdanske dane u Prizrenu, koji se održavaju danas i sutra.

FOTO DOM KULTURE

Kako navode iz gračaničkog Doma kulture, večeras u 19,00 časova u prizrenskoj Bogosloviji biće predstavljanje knjiga prof. dr Mitre Reljić: „O pojmu i reči u jeziku književnih stvaralaca“, „Identitet i integritet srpskog jezika na Kosovu i Metohiji“ i „Srpska groblja na Kosovu i Metohiji: uništena spomenička i jezička baština“. Uvodnu reč imaće prof. dr Valentina Pitulić, a o knjizi će govoriti prof. dr Isidora Komadina i mr Živojin Rakočević.

Sutra ujutru u Crkvi Svetog Spasa u Prizrenu u osam sati biće služena liturgija uz lomljenje slavskog kolača, dok će u atrijumu crkve u 10.30 časova biti otvorena izložba slika "Jesen u Prizrenu", nastalih tokom likovne kolonije u Manastiru Svetih Arhanđela kod Prizrena (2022).

Manifestacija Spasovdanski dani u Prizrenu realizuje se sa blagoslovom vladike raško-prizrenskog gospodina Teodosija, a pod pokroviteljstvom Kancelarije za Kosovo i Metohiju i uz podršku Crkvene opštine Prizren.

Pogledajte više