30 GODINA VISOKO OBRAZOVNE USTANOVE: Obeležen veliki jubilej

J. S. 19. 05. 2023. u 15:25

Na Pedagoškom fakultetu svečanom akademijom obeležen je veliki jubilej – 30 godina postojanja i rada ove visokoobrazovne ustanove u gradu pod Pržarom.

Foto; J.S.

U ime fakluteta skupu se obratila dekanica dr Dragana Stanojević. Osvrnuvši se na istorijat Pedagoškog fakulteta, ona je istakla njegov značaj za lokalnu zajednicu, Univerzitet u Nišu, učiteljski poziv i obrazovanje novih generacija. Podsetila je na razvoj i promene koje su bile neminovnost, kao i na uspehe kako studenata, tako i nastavnog kadra.

O važnosti ove ustanove i obrazovanja učitelja govorili su i rektor Univerziteta u Nišu prof. dr Dragan Antić, državni sekretar u Ministarstvu prosvete prof. dr Nebojša Ranđelović, docent dr Miroslav Terzijski, u ime Pedagoškog fakulteta iz Blagojevgrada, kao i studentkinja druge godine Pedagoškog fakulteta,  Anja Kostić.

Svečanost je bila prilika i da se najboljim studentima na svim smerovima uruče nagrade. U umetničkom delu programa nastupili su studenti fakulteta, Hor ,,Daskal'' sa solistima i grupa Izvor.

Pogledajte više