NA TERITORIJI ZRENJANINA: Radni sastanak koprdinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama

Bogoljub Grujić 16. 05. 2023. u 14:14

Predstavnici Gradske uprave, aktiva direktora osnovnih i srednjih škola, zdravstvenih ustanova, ustanova socijalne zaštite, osnovnog i višeg javnog tužilaštva, Policijske uprave, Crvenog krsta i gradskog Saveta za mlade, kao Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Zrenjanina, na čelu sa gradonačelnikom Simom Salapurom, održali su radni sastanak u Gradskoj kući u Zrenjaninu.

B.G.

    Povodom aktuelne situacije u zemlji i događaja koji se odigrao u ponedeljak u zrenjaninskoj osnovnoj školi 2. oktobar, razmatrani su mehanizmi i sistem budućeg rada Koordinacionog tela, iz aspekta prosvete, tužilaštva, socijalnih ustanova, a istaknuto je da je podrška potrebna i roditeljima i prosvetnim radnicima i da se kroz prizmu preventivnih mera, na prvo mesto mora staviti porodica, pa obrazovanje. 
    Gradonačelnik je, između ostalog, najavio implementaciju sistema integrisanog video nadzora u gradu, koji će, u drugoj fazi, uključiti i obrazovne ustanove, a akcenat budućeg rada Koordinacionog tela biće upravo delovanje na prevenciji svih oblika vršnjačkog nasilja.
 
Pogledajte više