ŽRTVA KURTIJEVE REPRESIJE: U Kraljevu održan skup podrške Slađanu Trajkoviću uhapšenom na KiM

G. ĆIROVIĆ 12. 05. 2023. u 18:07

Na Trgu svetog Save u centru Kraljeva, večeras je održan skup podrške Slađanu Trajkoviću, uhapšenom na Kosovu i Metohiji u decembru prošle godine, koji se odlukom prištinskih sudskih organa i dalje nalazi u pritvoru u Podujevu ozbiljno narušenog zdravlja.

G.Šljivić

Bivši pripadnik takozvane kosovske policije Slađan Trajković, podsećamo, uhapšen je 15. decembra u Bošnjačkoj mahali u severnom delu Kosovske Mitrovice pod sumnjom da je navodno počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva tokom rata 1999. godine. Iako je, kako se moglo čuti na ovom skupu, 2013. integrisan u kosovsku policiju u kojoj je radio devet godina, uhapšen je mesec dana nakon što je odlučio da skine uniformu.

G.Šljivić

 

- Slađan je nevin i žrtva je represije Kurtijevog režima! Učinjena mu je velika nepravda i u pritvoru je već pet meseci! Pa, on je osumnjičen na osnovu izjava lažnih svedoka, sa lažnim datumima i lokacijama na kojima nikada nije bio – kaže supruga Suzana, dodajući da Slađan u pritvoru već 24 dana nije primio terapiju.

G.Šljivić

Suzana Trajković

Članovima porodice, prijateljima i kolegama na ovom skupu pridružili su se i predstavnici ovdašnjeg Udruženja „Pokret srce heroja“ zajedno poručivši „da se nastavlja borba za Slađanovu slobodu, istinu i pravdu“!

G.Šljivić

 
Pogledajte više