ANGAŽUJU TIMOVE ZA EDUKACIJU: U Beloj Crkvi održan sastanak predsednice opštine i direktora svih škola

Jelena J. Baljak 06. 05. 2023. u 11:13

PREDSEDNICA opštine Bela Crkva Violeta Simić je nakon nezapamćene tragedije, koja se dogodila u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, održala hitan sastanak sa direktorima svih škola sa teritorije te južnobanatske varošice, kom je prisustvovala i direktorka Centra za socijalni rad.

Opština Bela Crkva

Dogovoreno je da pokušaju da već od ponedeljka angažuju timove za edukaciju u školama, kako bi preventivnim delovanjem sprečili vršnjačko nasilje i sve druge vidove neprihvatljivog ponašanja maloletnika.

- U našim školama, zasada, nismo imali slučajeva sa tragičnim ishodom. Bilo je, sporadično, disciplinskih postupaka, ali je ovo što se dogodilo u školi u Beogradu alarmantan znak da je prevencija neophodna. Zato ćemo što pre angažovati stručne timove, jer ne želimo da se ovako nešto više ikada desi – istakla je Violeta Simić.

Violeta Simić, Foto J. J. Baljak

Violeta Simić

Ona je naglasila da je, kada je reč o Beloj Crkvi, najviše brine narkomanija među decom.

- Danas su deci dostupni različiti oblici narkotika. Za svega 200-300 dinara mogu da kupe tableticu, nesvesni kakve efekte ona može da proizvede na njihovo zdravlje. Zato bi bilo dobro da predstojećim preventivnim predavanjima prisustvuju i roditelji, kako bi se upoznali sa situacijom i o tome otvoreno pričali sa svojom decom kod kuće – poručila je predsednica opštine Bela Crkva.

Simićeva je apelovala i na roditelje da ne potcenjuju signale koji dolaze iz škole, jer tu rade ljudi koji su edukovani da prepoznaju problematično ponašanje i da na to sugerišu.

Pogledajte više