SAOSEĆANJE SA PORODICAMA: Zaječarci odali počast stradalima u Beogradu i Mladenovcu

S. M. J. 05. 05. 2023. u 22:41

MIRNOM šetnjom i paljenjem sveća u Sabornoj crkvi Rođenja Presvete Bogorodice u Zaječaru, prosvetni radnici, učenici i građani odali su počast nastradalima u masakrima u beogradskoj OŠ "Vladislav Ribnikar" i u Mladenovcu.

Foto: Radio Magnum

Saučestvujući u bolu porodica koje su u masakrima u Beogradu i Mladenovcu izgubili svoje najmilije, Zaječarci su se danas okupili i tihom šetnjom od osnovnih škola „Desanka Maksimović“ i „Ljuba Nešić“, centrom grada do zaječarske Saborne crkve odali počast ubijenima u Beogradu i Mladenovcu.

Inicijatori šetnje su nastavnici škola, roditelji, a inicijativu su podržali i mnogobrojni Zaječarci.

- Odali smo počast svim nastradalima u tragediji kakvu Srbija ne pamti i želeli smo ovim da podržimo sve koji su bili svedoci ovog tragičnog događaja, učenike, nastavnike, roditelje. Želimo da izrazimo saučešće i saosećanje porodicama nastradilih u ovoj tragediji - rekla je Ivana Nikolić, nastavnica geografije u OŠ „Desanka Maksimović“ u Zaječaru i dodala da je učenike te škole pogodila vest o tragediji koja se dogodila u beogradskoj školi, jer su to njihovi vršnjaci.

- Deca su imala potrebu da pričamo o tome, tragedija ih je puno pogodila, možda oni ne razumeju dubinu događaja, ali su jako svesni, izneli su osećanja, pretpostavke, zapažanja  - navela je Ivana Nikolić.

Pogledajte više