HUMANITARNI KONCERT U ZAJEČARU: Grupa „Revolt“ za decu i mlade sa intelektualnim teškoćama

S. M. J. 29. 04. 2023. u 14:38

U prepunoj sali zaječarskog pozorišta ovdašnja grupa „Revolt“ održala je još jedan humanitarni koncert u nizu, ovoga puta za Udruženje RIME koje pomaže osobe sa invaliditetom.

Foto: Pozorište "Zoran Radmilović"

Grupa „Revolt“ koja  postoji već tri decenije, prepoznatljiva upravo po humanitarnim nastupima, priredila je u zaječarskom teatru koncert pod nazivom  „Zakustični koncert – Uživanje uživo“ na kojem su prikupili 80.650 dinara koje će donirati Udruženju RIME iz Zaječara, organizaciji koja okuplja decu i mlade sa intelektualnim teškoćama, roditelje i stručnjake, profesionalno upućene na rad sa ovom kategorijom.

Prave ovacije za svoj nastup u prepunoj sali pozorišta dobili su članovi „Revolta“: dr Mladen Jolić, ritam gitarista i vokal, inače specijalista ginekologije i akušerstva, dr Miljan Jović, solo gitarista načelnik Urgentnog centra, vokal Aleksandra Stojanović, ali i Željko Ilić, Igor Tasić, Saša Prvanović i Miodrag Kostić Kole.

Koncert su uveličali i prijatelji benda, muzičari: Ana Veličković, Zoran Glišić, Nikola Milošević Bucko, Miloš Jakovljević kao i podmladak zaječarske rok scene, Bogdan Jović i Vojin Trandafilović.

- Udruženje RIME pomaže osobama sa intelektualnim teškoćama, i trudi se, kroz razne projekte, da izađe u susret njihovim potrebama, kao i da doprinese njihovom boljem socijalnom uključivanju, kroz stvaranje uslova za aktivno učešće osoba sa invaliditetom u društvenom životu zajednice Grada Zaječara – rekao je dr Jović.

A RIME su se predstavnicima  ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, članovima „Revolta“ i gostima koncerta odužili zahvalnicama  od ručno rađenog papira koji su izradili štićenici njihovog udruženja.

-Naš veliki poduhvat zove se "Kuća od papira", čiji je proizvod kvalitetan, manuelno napravljen papir koji se može koristiti za izradu čestitki, pozivnica, kutija za poklone, sveske, zahvalnica.  Sada je prikupljeno 80. 650 dinara a ovaj novac i onaj  koji očekujemo u budućem periodu, biće iskorišćen za kupovinu novih mašina za obradu papira – istakla je Suzana Ilić, predsednica Udruženja RIME.

Pogledajte više