U SUSRET PRAZNIKU: Sve spremno za Prvomajski uranak na Paliću

J. L. 26. 04. 2023. u 16:44

TRADICIONALNI, 38. Prvomajski uranak na Paliću biće organizovan od 29. aprila do 2. maja. Tokom prazničnih dana posetiocima će biti predstavljena bogata kulturna, sportska , umetnička, gastronomska i zabavna ponuda severa Vojvodine.

Foto J. Lemajić

Na šetalištu duž obale Palićkog jezera biće postavljeno oko 70 štandova sa rukotvorinama, suvenirima i gastronomskim specijalitetima, a neće izostati ni luna park na deset hiljada kvadrata. Za ljubitelje sporta tu su tradicionalni 46. „Trimbi“ i Prvomajska jedriličarska regata.

Zoološki vrt će tokom četiri dana raditi duže, od 8 do 20 časova, dok se cena ulaznica neće menjati. Pored izložbi i edukativnog programa, posetioce očekuje i hranjenje životinja.

-Organizovaćemo edukativnu  izložbu “Kome ovo pripada“, postavku jaja,lobanje+a, kože, kljova, pera, krzna i drugih eksponata. Imaćemo izložbu fotografija „Priče iz prihvatilišta za napuštene pse i mačke“. Na svaka dva sata za posetioce će biti organizovano hranjenje životinja – najavljuje Sonja Mandić, direktorka Zoološkog vrta na Paliću.

bog očekivane gužve i povećanog intenziteta saobraćaja  biće zatvorene ulice Jožefa Hegediša, Splitska aleja i Olge Penavin, gde će se moći ući samo uz propusnicu. Parking mesta će biti obezbeđena kod hotela „Prezident“ i u Ritskoj ulici i to po dnevnim cenama od 200 do 500 dinara.

Pogledajte više