USPEH MLADIH SVILAJNČANA: Učenici Poljoprivredno-veterinarske školetrostruki prvaci republičkog takmičenja iz matematike

Z. GLIGORIJEVIĆ 26. 04. 2023. u 13:54

UČENICI Poljoprivredno-veterinarske škole sa domom učenika “Svilajnac“ postigli su odlične rezultate na Republičkom takmičenju učenika srednjih škola u području rada poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane iz matematike, održanom u Beogradu.

Foto:Poljoprivredno-veterinarska škola Svilajnac

Četiri učenika Škole u pratnji mentora – nastavnika Nenada Novakovića, Đorđa Đorđevića i Nemanje Narančića predstavljali su školu na ovom prestižnom takmičenju i u Svilajnac doneli čak tri prva mesta.

Milica Jakšić, učenica drugog razreda, Anastasija Veličković, đak trećeg razreda, i Mihajlo Jovanović, učenik četvrtog razreda ovogodišnji su republički prvaci. Uspeh učenika na ovom takmičenju plasirao je školu na prvo mesto po broju osvojenih priznanja, pa je svilajnačka škola osvojila i pehar za grupno postignuće đaka.

Poljoprivredno-veterinarska škola sa domom učenika „Svilajnac“ ustanova je koja se može pohvaliti izuzetnim kvalitetom obrazovanja i kontinuiranim uspehom učenika na različitim republičkim takmičenjima. Nastavnici škole posvećeni su unapređenju znanja svojih učenika i redovno im pružaju dodatnu nastavu i pomoć u učenju. Svilajnačka škola se ponosi uspehom svojih učenika i trudi se da svake godine poboljšava obrazovne programe i pruži najbolje mogućnosti svojim đacima.

-Ovo je još jedan u nizu od dokaza da naša škola ima izuzetan kvalitet obrazovanja. Ponosni smo na svoje učenike i nastavnike koji su omogućili ovakve rezultate – ocenio je direktor škole Dejan Milunović.

Pogledajte više