DOBAR GLAS DALEKO SE ČUJE: Predstave zaječarskog pozorišta na tri festivala u Srbiji i Severnoj Makedoniji

S. M. J. 20. 04. 2023. u 15:51

ZAJEČARSKI teatar, ovog proleća, učestvuje na tri prestižna festivala u Srbiji i Severnoj Makedoniji.

Foto: Pozorište "Zoran Radmilović"

Glumački ansambl Narodnog pozorišta Timočke Krajine "Zoran Radmilović" odigraće u Kruševcu 21. aprila od 20 sati na reviji pozorišnih predstava “Milijini dani” svoju novu predstavu „Čehovljeva soba“, po motivima Antona Pavloviča Čehova, u adaptaciji i režiji Nikole Zavišića.

- Ova naša predstava selektovana je i za učešće na Festivalu “Nušićevi dani” u Smederevu, koji će biti održan u drugoj polovini maja. U takmičarskoj konkurenciji ove prestižne pozorišne smotre, zaječarski teatar je poslednji put učestvovao pre 15 godina sa predstavom “Žena mog najboljeg prijatelja”. Prošle godine je predstava zaječarskog pozorišta “Narodni poslanik” odigrana u pratećem programu “Nušićevih dana” - kažu u zaječarskom teatru.

U Bitolju, u Severnoj Makedoniji, na Međunarodnom festivalu monodrame 17. maja biće igrana monodrama ovog pozorišta “Čučuk Stana, Srpkinja i Grkinja” autora i reditelja Željka Hubača, u izvođenju Nataše Petrović.

- Naša predstava biće jedini predstavnik Srbije na ovom festivalu na kome učestvuju i monodrame iz: Italije, Izraela, Litvanije, Estonije, Mongolije, Kazahstana, Severne Makedonije, Crne Gore i Hrvatske - ponosni u Pozorištu "Zoran Radmilović".

Pogledajte više