PODRŠKA RODITELJSTVU I RAZVOJU DECE: Ćuprija deo projekta Stalne konferencije gradova i opština

Z. GLIGORIJEVIĆ 20. 04. 2023. u 14:17

SASTANAK Radnog tela za podršku podsticajnom roditeljstvu i razvoju dece opštine Ćuprija i projektnog tima „Razigranog roditeljstva“ iz Stalne konferencije gradova i opština održan je danas u Ćupriji.

Foto:SO Ćuprija

Grad na Velikoj Moravi jedan je od 28 opština i gradova koji su odabrani za drugu fazu programa podrške roditeljstvu i razvoju dece. Partneri na projektu su PU “Dečja radost”, Dom zdravlja i Centar za socijalni rad, a pridruženi članovi projekta su Centar za hraniteljstvo i usvojenje i Zavod za javno zdravlje „Pomoravlje“.

Jedna od menadžerki projekta Sonja Vujin i članovi Radnog tela ocenili su da Ćuprija ima izgrađene resurse u socijalnoj i zdravstvenoj zaštiti. Vujin je savetovala da se usluge socijalne i zdravstvene zaštite što više integrišu, što je u ćuprijskoj opštini već realizovano kroz međusektorski pristup i umreženost svih u ovom lancu, od Predškolske ustanove „Dečja radost“, preko socijalnih ustanova, do Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravlje, što uveliko prevazilazi srpske standarde.

Predsednik opštine Ćuprija Jovica Antić rekao je da će ovakvi projekti uvek imati punu institucionalnu podršku lokalne samouprave.

Inače, projekat “Podrška lokalnim samoupravama za širenje dobrih politika i praksi podrške roditeljstvu – Razigrano roditeljstvo” ima za cilj se unapredi kvalitet usluga za decu ranog uzrasta i njihove roditelje, kroz podršku roditeljima u stvaranju sigurnog okruženja, dobrog zdravlja, odgajanja u skladu sa potrebama deteta i ranog učenja kroz igru.

Pogledajte više