OSTAVIO TRAG U RAZVOJU VRANJA: Održana komemoracija povodom smrti Petra Milosavljevića

Jelena Stojković 20. 04. 2023. u 11:04

U SALI Skupštine grada održana je komemoracija povodom smrti Petra Milosavljevića, diplomiranog pravnika iz Vranja, koji je preminuo posle iznenadne bolesti u 73. godini.

Foto: J.S.

Rođen je 1950. godine u Vranju gde je završio osnovnu školu i Gimnaziju, nakon čega je upisao Pravni fakultet u Beogradu gde je i diplomirao. Radnu karijeru započeo je kao stručni saradnik u Okružnom sudu u Vranju. Potom se otisnuo u političke vode. Od 1980. do 1984. godine bio je sekretar Opštinske konferencije Socijalističkog Saveza radnog naroda u Vranju. Zatim je bio sekretar međuopštinske konferencije SSRN Južnomoravske međuopštinske regionalne zajednice u Leskovcu.

Bio je predsednik Izvršnog saveta SO Vranje a nakon toga i potpredsednik SO Vranje. Obavljao je i poslove sekretara Samoupravne interesne zajednice za komunalnu izgradnju Vranja. Bio je direktor Uprave Banje, JKP ,,Komrad“ i na kraju Centra za socijalni rad, odakle je otišao u penziju. Bio je i predsednik Rukometnog kluba Vranje. Za sobom je ostavio suprugu, dve ćerke i dvoje unučadi.

Na komemoraciji su govorili zamenik predsednika Skupštine grada Gradimir Jovanović i rukovodilac  u JKP ,,Komrad“ Vesna Stefanović.

Petar Milosavljević biće sahranjen danas u 13 sati na Šapranačkom groblju u Vranju.

Pogledajte više