NAGRADE ZA NAJBOLJE: Glumački festival u Loznici - najbolje uloge Danke Peki i Dušana Jovića

Vladimir Mitrić 20. 04. 2023. u 08:45

Nagrada za najbolju glavnu žensku ulogu na upravo završenom, festivalu glumačkih ostvarenja "Dragan Tošić" otišla je u ruke Danki Peki za ulogu Eve u predstavi „Crvena, seks i posledice“ Milene Bogavac u izvođenju Amaterskog pozorišta „Đorđe Damjanov Đekša“ iz Jaše Tomića, u režiji Radovana Zupca.

Foto;V.Mitrić

Žiri za  najbolju glavnu mušku ulogu nagradio Dušana Jovića Ćule za ulogu Obrada Srećkovića u predstavi Siniše Kovačevića „Srpska drama“ Trsteničkog pozorišta i Dramskog ateljea „Vuk Karadžić“ iz Grabovca u režiji Miloša Miloševića Šike.

 Za najbolje  epizodista nagrade su dobili Zorici Stevanović za ulogu tetke Florens u predstavi „Tetka od milion dolara“ Kena Ludviga u izvođenju Gradskog pozorišta „Teatar 91“ iz Aleksinca u režiji Branislava Nedića, i Milošu Jurišiću za ulogu Stefana u predstavi „Crna kutija“ Ane Đorđević u izvođenju Pozorišta „Janko Veselinović“ iz Bogatića.

Andrej Jovanović, poneo je priznanje za najnboljeg mladog glumca, za ulogu Milana Srećkovića, vojnika JNA u „Srpskoj drami“. Žiri su činili Milan Mađarev (predsednik), Biljana Stanković i Vladan Ćosić, koji  ocenili da je "kvalitet glume bio ujednačen, na izuzetno visokom nivou i da su nijanse odlučivale o nagradama".

Pozorište KUD „Karadžić“, kao festivalski domaćin, dodelilo je nagradu „Petar Grujić“ za doprinos razvoju lozničkog pozorišta Nikoli Đuričiću, dugogodišnjem članu pozorišta," koji je prošao put od omladinske sekcije do prvog ansambla". 

Pogledajte više