Ministarstvo poništilo rešenje o izgradnji MHE na Rupskoj reci

I. M. 18. 04. 2023. u 17:22

Na inicijativu opštine Vlasotince, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture pokrenulo je nadzor, nakon koga je poništilo građevinsku dozvolu za izgradnju mini hidroelektrane „Besko“ na Rupskoj reci.

foto: privatna arhiva

Kabinet predsednika opštine Vlasotince je saopštio da je resorno ministarstvo poništilo konačno rešenje o izmeni građevinske dozvole za izgradnju ove mini hidroelektrane, sa mašinskom zgradom i vodozahvatom, nakon što je tokom nadzora utvrdilo da izdato rešenje, investitoru iz Kumareva, sadrži pravne nedostatke, odnosno da je pravno neizvršivo.

Predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović rekao je da je potez nadležnog ministarstsva usledio kao rezultat zajedničkih nastojanja da se donese najbolja odluka, u interesu građana.

-Lokalna samouprava je sve vreme otvoreno komunicirala sa građanima i institucijama, trudeći se da se nađe rešenje za problem koji su meštani iskazali - rekao je Petrović.

On je poručio da, zahvaljujući konačnom odgovoru resornog ministarstva, koje je doprinelo rešenju situacije vezane za gradnju mini hidroelketrane na Rupskoj reci, prestaje potreba da građani svoj protest izražavaju na barikadama.

Pogledajte više