PRKOSE NA VEČNOJ STRAŽI: Pomen kod Reljana - Pre 24 godine NATO projektili odneli su sedam života pripadnika 78. motorizovane brigade

J. S. 13. 04. 2023. u 14:30

POLAGANjEM venaca i cveća na spomen-obeležje u selu Reljan, nadomak Preševa, obeležena je 24. godišnjica pogibije sedmorice pripadnika 78. motorizovane brigade, koji su stradali od udara NATO projektila tokom agresije na našu zemlju 1999. godine.

Foto: J.S.

Porodice, prijatelji, pripadnici Vojske Srbije, predstavnici grada Vranja i okruga, odali su počast majoru Ljubisavu Stojanoviću, kapetanu Draganu Lukiću, starijem vodniku Željku Alaru, desetaru Dimčetu Stamenovom, kao i vojnicima Slobodanu Mirkoviću, Aleksandru Popoviću i Ninoslavu Milenkovu.

- Selo Reljan i ovo mesto na kome se sada nalazimo postala su najbolnija mesta u istoriji postojanja 78. motorizovane brigade, a 15. april tužan i nikad zaboravljen dan. Sedmorica naših junaka ovde je ostala na večnoj straži da prkose i opominju da se nikad ne zaboravi -  rekao je između ostalog zamenik komandanta 4. brigade Kopnene vojske Srbije pukovnik Siniša Nikolić.

U Reljanu je na jednom mestu tokom NATO agresije stradao najveći broj pripadnika vojske, jedini preživeli je Ivan Lazić iz Neradovca koji je i ove godine došao da oda počast stradalim saborcima.

BONUS VIDEO - SIRENA ZA ŽRTVE NATO: U Grdeličkoj klisuri obeležena još jedna godišnjica bombardovanja voza

Pogledajte više